Nieuws

OPEN DAG

Op zaterdag 7 september 2019 hebben we een goed bezochte open dag gehouden.

In september 2020 vindt de volgende open plaats. De exacte datum zal in juli / augustus op deze website worden geplaatst.

 

SFPLS breidt uit

Staand v.l.n.r.: Rik Steinschuld*, Hans Franssen,

Magiel Vandewall*, Leo Eussen*, Mart Vandewall

en Coen Eggen.  Zittend v.l.n.r.: Henk Hoogakker,

Annemarie Steinschuld-Franssen* en Roy Eusssen.

In maart 2019 zijn vier nieuwe leden

(met een * in onderschrift van de foto) toegetreden tot het Slow Food Presidium Limburgse Stroop (SFPLS).

   Lees meer: website van Slow Food Nederland

Immaterieel Erfgoed

Het Slow Food Presidium en de Stichting Ondernemend Bloesemlint hebben op 17 april 2017 samen met burgemeester Akkermans en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland het certificaat van de Inventaris Immaterieel erfgoed ondertekend.

Lees meer:

 



Voorraad

Op 31 augustus 2019 begint het nieuwe stookseizoen. Vanaf die datum wordt enkele weekenden gestookt.

Slow Food

In 2010 is de Ambachtelijke Limburgse Stroop erkend door de internationale Slow Food Organisatie. Vier ambachtelijke stroopstokers hebben zich verenigd in het Slow Food Presidium Limburgse Stroop.

TV-opnames

In augustus 2016 heeft een televisieploeg bij ons het stroop stoken gefilmd voor het programma "De streken van Wim". Dit programma wordt gepresenteerd door de Vlaamse tv-kok Wim Ballieu; het is te zien geweest op 24-Kitchen. Af en toe wordt om 19.00 uur een herhaling uitgezonden.

 


- HOME -        -  FOTO'S -        - GESCHIEDENIS -         - NIEUWS       - LINKS -        - LAMPEN -